martes, 30 de noviembre de 2010

3, 2, 1.. START GAME!



Bones a tots/es, fa casi 1 any des de l'última entrada. Eren moments difícils, en els quals sempre pensava en trobar la solució a la lesió, i tornar a entrenar. Em vaig trencar el cap de mala manera buscant informació per internet, vaig anar al traumatòleg i em va recomanar antinflamatoris i repòs, em vaig fer una ecografia i no s'hi veia res de greu.. tot apuntava a una "tendinitis" a la zona de la inserció de l'isquiotibial. Vaig conéixer el Dr. Xavi Fornós (gran especialista en lesions esportives), i em va confirmar la lesió. A partir d'aquí vaig començar el tractament realitzant "ones de xoc", essent una sessió per setmana, en total 6. La inflamació a la zona anava a menys, i en Xavi em va dir que no seria fàcil ni ràpid tornar a la normalitat, ja que la tendinitis havia estat en una zona difícil i no em marxaria d'un dia per l'altre.
El motiu encara no el sé ni jo, però podria haver estat un excès de sobrecàrrega a la zona degut a una mala petjada (ja disposo de plantilles per la correcció).
Bé, després de tot aquest temps de desmotivació i de alts i baixos de molèsties en la zona afectada, crec que ha arribat el moment de tornar a entrenar. De moment, primera setmana d'entrenos amb 3 dies de btt i 1 dia de trekking per la serra del Mont-roig, i la cosa pinta força bé i estic més motivat que mai!

per cert, ahir dilluns dia de "clàssic", 2horetes més de btt per la tarda

3 comentarios:

DAVID FORN dijo...

Enhorabona màquina pel teu retorn.
A patir i a ficar-se fort figura.

dedoctor.blogspot.com dijo...

Gerard,
perdona el retard en la resposta.. la veritat és que t'he confòs amb el Gerard Garcia...
Primer de tot agrair-te el seguiment que em fas... no sóc bò ni pretenc ser-ho...simplement busco millorar cada temporada i fins ara la tendència sempre ha estat a l'alça!
Boneta é un crack... però també entrena com un crack o com un pro... dis-ho com vulguis! Nosaltres que estem a la "plebe" ens hem d'aconformar amb picar-nos amb nosaltres mateixos i anar fent!
Les series de cadència consisteixen simplement en anar accelerat de cadència. Avui per exemple he fet 45 minuts a 90x'+ 6x5 a 100-120 descansant 5 minuts entre serie + 45 minuts a 90x'. Al principi costa moure 95x' però despres de les series anar a 90x' és sumament fàcil. En el periode de base és on es recomana treballar cadència i també series de oneleggedpedaling... pedalar amb una sola cama. T'aconsello 2 llibres al respecte:
1.- Entrenamiento del Ciclista. Chris Carmichael. És el llibre per iniciar-se a l'entrenament programat.
2.- La biblia del triatleta. Joe Friel. A tu que t'agrada combinar aquest llibre t'obrirà les portes a no sobreentrenar-te. Ha sortit en castellà fa pocs dies... jo tinc la biblia del ciclista del mateix autor i val molt la pena. Evita errors de principiants!
PEr cert com et va el peu?
PEr cert... si t'agrada el tema nutricional... el futur passa per aquest llibre:
Paleodieta para deportistas
Clica aquest texte al Google i podràs llegir la introducció del llibre... francament bò!
En fi, m'apunto el teu blog i també et faré un "estret" seguiment!

Unknown dijo...

Doncs vinga!! A fotre canya!!!!

Salut i kms